Fem viktiga insikter från Svenskarna och internet 2021

oktober 26, 2021
Svenskarna och internet 2021 Social Zense Internetstiftelsen

Idag släpptes årets rapport av Svenskarna och internet 2021 från Internetstiftelsen. Vi har studerat rapporten och har summerat fem viktiga insikter. Bland annat har användandet av sociala medier accelererat ytterligare och idag använder sig näst intill alla i Sverige av sociala medier – varje dag.

Svenskarna och internet är en årlig undersökning som genomförs av Internetstiftelsen. Rapporten är en årligstudie av folkets vanor på nätet, hur användningen av internet utvecklas och digitaliseringen av samhället. Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation.

5 insikter från Svenskarna och internet 2021

  1. 95% av internetanvändarna i Sverige har använt sig av sociala medier det senaste året. Att som företag och ha en genomtänkt, solid och långsiktig strategi på dessa plattformar är alltså avgörande för att lyckas med sin digitala marknadsföring. 
  1. TikTok används främst av personer födda senare än år 2000. Vill man som varumärke hålla sig relevant hos Generation Z bör man titta på TikToks nya annonsplattform och börja laborera in plattformen i sin mediemix. 
  1. Mer än hälften av alla tjänstemän har använt sig av LinkedIn senaste året. Plattformen är fortsatt extremt relevant inom B2B-marknadsföring på sociala medier. 
  1. Hur generationer cementeras till specifika plattformar – inte åldersgrupper. Man bör alltså starkt överväga att arbeta med sin exponering i flera kanaler parallellt och dra nytta av synergier som uppstår.
  2. Föga förvånande så är Facebook, Instagram och YouTube de mest använda sociala medierna hos det svenska folket senaste året. Samtidigt har iOS14-uppdateringen gjort spårningen av annonsering via Facebook och Instagram svårare. Här är en artikel där vi beskriver hur vi på Social Zense löser problemet.

Social Zense är partner till Facebook, Google, Microsoft och TikTok och driver kampanjer åt kunder genom alla digitala plattformar idag. Kontakta oss om du är intresserad av hur vi kan skapa värde för ditt varumärke och företag.

Du kan också ta del av rapporten i sin helhet, helt kostnadsfritt, genom att besöka svenskarnaochinternet.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få tips direkt i inkorgen

Genom att anmäla din e-postadress godkänner du vår integritetspolicy.

Vi vet hur ni får resultat

Fyll i kontaktformuläret och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er och er verksamhet.
TikTok-Marketing-partner-social-zense
Microsoft-Ads-Partner-Social-Zense

Liknande artiklar

Social Zense nominerad till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå! I Nordens största branschstudie kartlägger Regi årligen hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.