Social Zense behåller högsta kreditbetyg

juni 21, 2021
bisnode-dubbel-a-social-zense

Bisnode meddelade i början av juni att Social Zense behåller högsta kreditbetyg för sin bolagsstorlek, även mer känt som dubbel a (AA).

Dubbel A, eller AA, är den högsta rating ett bolag som varit verksamt färre än tio år kan erhålla. Det är också den största kvalitetsstämpeln ett svenskt bolag kan få. Bolaget Bisnode står bakom kreditbetyget.

Modellen har funnits sedan 1989 och bygger på ett väl beprövat regelverk med över 2 400 beslutsregler. Kreditbetyget baseras på en kombination av de fyra områdena: betalningsförmåga, ekonomi, ålder/verksamhet och ägare/ledning. Det presenteras i en överskådlig modell i sex steg från AAA (högsta kreditvärdighet) till C (kredit avråds) och ger en tydlig bild av ett företags tillväxttakt och lönsamhet.

Att få ett högt betyg visar också upp att bolaget är väletablerat, tryggt, framgångsrikt samt att bolaget har bra koll på hela kedjan vid affärer – nöjda kunder, bra leverantörer och kompetent personal.

Det handlar om förtroende, helt enkelt. Att våga leverera en vara eller att våga beställa från leverantör. Kreditratingen underlättar smidiga affärer.

Henrik Hargéus, Product Manager för risk och kredit på Bisnode

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få tips direkt i inkorgen

Genom att anmäla din e-postadress godkänner du vår integritetspolicy.

Vi vet hur ni får resultat

Fyll i kontaktformuläret och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er och er verksamhet.
TikTok-Marketing-partner-social-zense
Microsoft-Ads-Partner-Social-Zense

Liknande artiklar

Social Zense nominerad till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå! I Nordens största branschstudie kartlägger Regi årligen hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.