Nu lanserar vi Social Zense iQ – för samlad, enklare och utökad analys

oktober 31, 2021
Social Zense iQ

För att erbjuda våra kunder en ökad insikt om kampanjdata och sin digitala tillväxt lanserar Social Zense idag ett nytt verktyg – Social Zense iQ.

Idag finns en stor mängd olika verktyg och plattformar var på man kan analysera sin data och identifiera insikter. Vi upplever att mängden och antalet verktyg samt svårigheten att kombinera data i samma rapport ofta skapar en frustration hos marknadsförare. I takt med att det också blir allt svårare med attribution behöver man mer än ofta kombinera analys i flera olika verktyg så som bland annat Facebook Ads Manager, Google Analytics och appanalysverktygen Branch och Google Firebase. I de flesta fall ska data från dessa verktyg också kombineras med bl a försäljningsdata och kunddata från interna system, exempelvis WooCommerce och Shopify.

Vikten av att förstå helheten blir också allt mer avgörande. Det finns många olika delar som bidrar och påverkar helhetsbilden och som skapar tillväxt. Ofta finns det något som behöver förbättras, inte finns eller inte alls fungerar. Något som innebär en stor friktion som också påverkar andra försäljningsaktiviteter. Svårigheten med att upptäcka detta ligger också i antalet verktyg som behövs för att analysera olika delar.

För att kunna läsa av samlad statistik i ett och samma verktyg lanserar vi Social Zense iQ.
Social Zense iQ kommer att utöka möjligheterna för våra kunder att analysera och läsa av hur kampanjer presterar, få insikter om vad som fungerar bäst just nu men också öka transparensen mellan byrå och kund. Verktyget ger en möjlighet att i realtid följa hur kampanjer levererar, få insikter om annonser, sökord, produkter, målgrupper, plattformar och andra relevanta KPI:er som berör just den kunden. Det finns även möjlighet att anpassa och cross-köra data för att få en djupare insikt än vad som bara är möjligt på en enskild plattform som t.ex. Google Analytics.

Vi kommer tillhandahålla en anpassad digital plattform som kommer kunna användas av företag, byråer, marknadsavdelningar och frilansare för att övervaka, analysera och rapportera för respektive konto. Social Zense iQ stödjer ett stort antal integrationer. Vi kan genom verktyget samla och koppla ihop data med över 30 olika plattformar och verktyg.

Det har alltid varit en avgörande del av Social Zenses arbete att i alla led säkerställa transparens åt kunderna och se till att insikter, kunskap och analys delas för att göra processen mellan kund och byrå så optimal som möjligt. Lanseringen av Social Zense iQ blir därför en del av byråns fortsatta arbete mot att leda utvecklingen inom den digitala mediebyråbranschen.

Vi är mycket glada över att lansera Social Zense iQ och möjligheten att erbjuda våra kunder ytterligare mervärde. Framför allt kommer det att ge våra kunder bättre förutsättningar till att själva förstå och identifiera möjligheter. Tillgängligheten är också oerhört viktig i och med att kunden kommer att kunna logga in och se hur deras varumärke presterar när som helst under dygnet. Social Zense iQ blir ytterligare ett led i att erbjuda våra kunder insyn och för oss att kunna leverera värdefulla insikter på hur våra kunder kan förbättra och effektivisera sin tillväxt.

Mattias Persson, VD Social Zense

Social Zense iQ rullas i första hand ut till alla Social Zenses helhetskunder. Har du frågor om verktyget eller vill veta mer, kontakta oss idag så visar vi dig hur ni kan dra nytta av enkelheten i Social Zense iQ.

Social Zense iQ är kompatibelt med över 30 olika verktyg och plattformar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få tips direkt i inkorgen

Genom att anmäla din e-postadress godkänner du vår integritetspolicy.

Vi vet hur ni får resultat

Fyll i kontaktformuläret och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er och er verksamhet.
TikTok-Marketing-partner-social-zense
Microsoft-Ads-Partner-Social-Zense

Liknande artiklar

Social Zense nominerad till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå! I Nordens största branschstudie kartlägger Regi årligen hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.