qvesarum-social-zense

Kundcase E-handel / Retail

Qvesarum

Vi har arbetat med Qvesarum sedan 2018. Genom ett tätt samarbete har vi arbetat mot höga mål och gedigen struktur för att växa deras e-handel och fysiska butik. Dels på den svenska marknaden, men vi har också lanserat och etablerat Qvesarum i resten av Skandinavien samt även Tyskland.

Qvesarum – Lasting Quality

Qvesarum designar, producerar och säljer nytillverkade fönster, dörrar, kök, orangerier, badrumsinredning, bygg- och inredningsprodukter av hög kvalitet. Företaget bedriver e-handel i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. I Slogstorp 20 minuter nordost om Lund finns även deras 1 200 kvm stora showroom och butik. Qvesarum startades i ett före detta mejeri i skånska Höör år 2000.

0 x
Avkastning på annonsutgifter (ROAS)
0 %
Ökad omsättning
0 msek
Omsättning

Utmaning

Lönsam tillväxt – att tjäna pengar och inte investera och satsa fel i sina digitala kanaler. Etablera varumärket och få detta att växa på nya marknader utöver Sverige. Hantera stora mängder av betalda kampanjer på flera marknader samtidigt, både enskilt för respektive marknad men även att få dessa att leverera och fungera i symbios med varandra.

Mål

Redan från start har vi gemensamt haft fokus på tillväxt och att uppnå lönsamhet. Primärt fokus är  att utveckla och etablera försäljning, primärt via e-handel. Parallellt arbetar vi mot att driva både kännedom och trafik till Qvesarums fysiska butiker. Längs vägen och under samarbetes gång har vi uppdaterat vår befintliga målbild och utökat vårt spektra genom att bland annat titta på etablera varumärket på nya marknader, detta med primärt endast digital marknadsföring som insats.

Qvesarum är ett företag som mer eller mindre aldrig ska exponera procentuella rabattkampanjer i sin marknadsföring. Därav är också ett stort mål att tydligt kommunicera produkternas kvalité och standard – mot rätt typ av målgrupp.

Lösning

Genom att etablera tydliga mål, mätbara KPI:er och jobba smart med riktad annonsering och data har vi successivt ökat försäljningen och uppnått våra försäljningsmål. Vecka för vecka, månad för månad, år efter år. 

Löpande övervakning och analys av produktresultat, kanaleffekt, målgrupper och mer för att förstå data har varit nyckeln till framgång. Parallellt har uppföljning med interna säljavdelning som hanterar större beställningar med längre köpresa (exempelvis orangerier, kök och mer) samt också manuella ordrar varit en viktigt insats för att skapa insikt och bättre targeting. 

Tillsammans med en tight dialog och ett starkt agilt samarbete med marknadsavdelningen på Qvesarum har vi lyckats skapa en stark tillväxt för bolaget, ändå sedan start.

Vi har samarbetat tillsammans med Social Zense i flera år och är otroligt nöjda. Proffsigt bemötande och goda resultat.

Prata digital marknadsföring med oss

Skicka in formuläret så kontaktar en digital specialist dig. Du kan även nå oss direkt på 08 – 30 40 82, skicka ett mejl till hello@socialzense.se eller besöka vårt kontor i Stockholm / Malmö.

Stockholm (HQ)

Malmö

Gasellföretag 2023

Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i landet till Gasellföretag. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven, men i slutet av året stod det klart: Social Zense utnämns till Gasellföretag 2023!

Nominerade till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå av Regi! I Nordens största bransch- och kundstudie kartläggs årligen hur nöjda bolag är med sina byråer. I årets tävling har över 200 byråer granskats utifrån 15 kriterier.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.