Social Zense logotyp

Kundcase

Malmö Opera

Med en tydlig kampanjstruktur och strategiskt optimerade målgrupper, ökade vi Malmö Operas biljettköp med 89% och sänkte samtidigt kostnaden per köp med 82%.

Om

Malmö Opera är ett av Nordens främsta musik- och operahus. På den 600 kvadratmeter stora scenen, byggd med den antika amfiteatern som förebild, spelas allt från teatrar och musikaler till operor och konserter. Med sitt breda utbud av föreställningar attraherar Malmö Opera invånare från hela Skåne, i alla åldrar.

Fler biljettköp
0 %
Lägre kostnad per biljettköp
0 %
Resultat från Meta Ads sedan samarbetets start, jämfört med samma period under föregående år

Utmaning

Malmö Opera har tidigare hanterat sin digitala marknadsföring själva, men saknat tiden och expertisen att ta fram en konkurrenskraftig annonsstrategi.

Kunden erbjuder ett stort antal föreställningar med täta lanseringsdatum. Deras konton var därför i behov av en tydlig kampanjstruktur, som säkerställer att alla evenemang får utrymme att synas och gör det möjligt att enkelt justera och lägga till föreställningar.

Mål

Malmö Opera har en trogen publik med många återkommande besökare. Målet var därför att nå fler målgrupper och attrahera nya gäster, för att på så vis öka biljettförsäljningen och ytterligare växa kundkretsen.

Resultatet utvärderades primärt genom att mäta slutförda bokningar och kostnad per bokning, men vi arbetade också med att öka varumärkeskännedom och driva trafik till hemsidan.

Lösning

För att skapa en flexibel, skalbar struktur, tog vi fram en kampanjuppsättning där föreställningar organiseras efter typ och genre. För varje kategori skapade vi sedan anpassade målgrupper. Utöver trafik- och räckviddskampanjer satsade vi även på fler konverteringskampanjer.

Ökningen av biljettköp kan delvis tillskrivas en något högre budget. Med en 82% lägre kostnad per biljettköp är det dock tydligt att strategin har varit mycket effektiv för kampanjernas lönsamhet.

Vi är mycket nöjda med de resultat vi sett hittills och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Social Zense. Deras expertis inom digital marknadsföring har spelat en avgörande roll i att nå en bredare publik och öka vår synlighet online.

Låt oss skapa resultat tillsammans

Fyll i formuläret så kontaktar en av våra digitala specialister er. Ni kan även nå oss direkt på 08 – 30 40 82 eller skicka ett mejl till hello@socialzense.se.

Nyfiken på vilka resultat vi kan skapa för er?

Låt oss visa hur vi kan ta er digitala närvaro till nya höjder. Boka ett förutsättningslöst möte redan idag.