dialog-hr-social-zense-hero

Kundcase Business-Business

Dialog HR

Detta holländska SaaS-bolag startade upp 2012 är också ett bolag som ingår i Visma. 2021 sökte man efter hjälp från en byrå i Sverige att lansera på svenska marknaden. Man sökte på Google Maps och kontaktade byrån med flest positiva recensioner i området, Social Zense.

The power of talent

Dialog grundades 2012 med syftet att radikalt förnya och förbättra den årliga HR-cykeln. Företaget erbjuder företag en onlineplattform för att stödja prestations- och talanghantering och för att stimulera till goda samtal. De gör det också möjligt att kontinuerligt visualisera ”Engagement & Enablement” och att fortsätta diskutera detta med varandra. 2021 förvärvades Dialog av den svenska tech-koncernen Visma.

dialog-hr-social-zense
+
leads
0 %+
Konverteringsgrad leads LinkedIn
0 %+
Konverteringsgrad alla leads

Utmaning

Dialog hade tidigare testat på en lansering mot den svenska marknaden men lyckades inte själva med att genomföra detta. Man lyckades inte träffa rätt målgrupp, kostnaden per lead blev extremt hög och marknadsföringen var ineffektiv. Man insåg att man behövde en byrå med kunskap om målgrupper, kanalval och digitalisering från Sverige.

Mål

Vårt mål är att generera kalla kvalificerade leads till Dialogs säljavdelning. I arbetet handlar det om att nå rätt typ av målgrupp, vid rätt tillfälle på rätt kanal för att konsekvent och löpande sänka kostnaden per lead. Målet att kontinuerligt ha en stabil kostnad per genererat lead (CPL) är något vi dagligen följer upp tillsammans med kund.

Parallellt är marketshare något som vi tittar på för att förstå hur varumärket Dialog växer sig starkare på den svenska marknaden.

Lösning

Genom olika tester på bland annat Meta, Google och LinkedIn har vi har identifierat målgrupper med låg CPL och hög engagemangsgrad. Genom ett tätt samarbete med VD och säljteam synkroniserar vi tillsammans utfall och definierar inkomna leads till MQL (Market Qualified Lead) samt SQL (Sales Qualified Lead). Baserat på den informationen och annat i vårt arbete kan vi bättre optimera och genomföra tester mot målgrupper med hög relevans.

Parallellt har vi etablerat en strategi för efter etablering av varumärket fortsatt arbeta med att stärka Dialog som B2B-varumärke på den svenska marknaden.

 

Prata digital marknadsföring med oss

Skicka in formuläret så kontaktar en digital specialist dig. Du kan även nå oss direkt på 08 – 30 40 82, skicka ett mejl till hello@socialzense.se eller besöka vårt kontor i Stockholm / Malmö.

Stockholm (HQ)

Malmö

Gasellföretag 2023

Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i landet till Gasellföretag. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven, men i slutet av året stod det klart: Social Zense utnämns till Gasellföretag 2023!

Nominerade till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå av Regi! I Nordens största bransch- och kundstudie kartläggs årligen hur nöjda bolag är med sina byråer. I årets tävling har över 200 byråer granskats utifrån 15 kriterier.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.