Klart med samarbete mellan Social Zense och Röda Korset Malmökretsen

juli 6, 2023
röda-korset-social-zense-2023

Nu är det klart att Social Zense går in och stöttar Röda Korset Malmökretsen i ett nytt samarbete. Målsättningen är att effektivisera synligheten digitalt för att få fler att hitta till deras viktiga verksamheter, men också vara med och stötta.

Svenska Röda Korset är en allmännyttig ideell förening som grundades 1865. I dag är Röda Korset Sveriges största humanitära frivilligorganisation, med över 22 000 volontärer i drygt 580 lokalföreningar över hela landet. Föreningen finns representerad i 192 länder och är världens största mänskliga skyddsnät.

Malmökretsen är en av de största av Röda Korset-kretsar i Sverige med verksamheter som spänner över många områden för att spegla stadens dynamiska mångfald. Röda Korset i Malmö har cirka 500 frivilliga som är engagerade i någon av kretsens 40 olika verksamheter. Man erbjuder allt från läxhjälp till språkhjälp, soppkök, sommarläger och insamlingsverksamhet. Dessutom bedriver man också en second-handbutik med kafé i närheten av populära Folkets Park i centrala Malmö. Där kan man som besökare njuta av nybakat fikabröd, en kopp kaffe och handla allt från möbler till kläder och inredning.

Att effektivt synas genom sociala medier är väldigt viktigt för oss, både för att nå ut med våra olika verksamhetsområden men också för att knyta nya volontärer till oss. Varje krona måste göra skillnad och alla insatser vi gör måste ge någonting tillbaka. Att få hjälp av ett bolag som Social Zense känns fantastiskt och vi är väldigt glada över att få ta del av deras kunskap för att bli ännu mer effektiva och effektfulla i våra digitala kanaler.

Thomai Starida, Verksamhetsutvecklare och ansvarig kommunikationsgruppen Röda Korset Malmö
Anna-Greta Tiefensee får bokleverans från volontären Linnea Kjellén. Foto: Marie Sparreus

Vi arbetar stenhårt med att få arbeta tillsammans med fler organisationer som bidrar till ett bättre samhälle, skapar en starkare samhörighet och en bättre värld. Vi har många fantastiska B2C och B2B-kunder, men att se hur en livet för en människa kan förändras för att man upptäcker en sopplunch eller får stöd när man hamnat i en tuff situation – där är vi med och bidrar till någonting helt annat. Vi bidrar till en väldigt liten del i det det stora hela, det finns många andra volontärer och personer inom organisationen som drar tyngre och större lass än oss, men jag är ändå väldigt stolt och glad över att vi får vara med och dela av vår kunskap.

Mattias Persson, grundare Social Zense

Läs mer om Röda Korset Malmökretsen – klicka här

Läs mer om verksamheten Röda Korset bedriver runt om i världen – klicka här

Andra nyheter från Social Zense hittar du här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få tips direkt i inkorgen

Genom att anmäla din e-postadress godkänner du vår integritetspolicy.

Vi vet hur ni får resultat

Fyll i kontaktformuläret och låt oss ta ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa er och er verksamhet.
TikTok-Marketing-partner-social-zense
Microsoft-Ads-Partner-Social-Zense

Liknande artiklar

Social Zense nominerad till Årets Byrå 2024

Vi kan stolt meddela att vi, för andra året i rad, är nominerade till Årets Byrå! I Nordens största branschstudie kartlägger Regi årligen hur nöjda kommunikationsköparna är med sina byråer.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2024

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.