Hög tid att implementera Google Analytics 4 (GA4)

Nuvarande versionen av Google Analytics (Universal) fasas ut och det är nu hög tid att implementera GA4. Vi hjälper er med installation, onboarding men också utbildning och support.

Om Google Analytics 4

1 juli 2023 stängs nuvarande version av Google Analytics ner och ersätts med Google Analytics 4 (GA4). Befintlig data som er nuvarande uppsättning (Universal Analytics) har spårat och idag samlar in kommer inte att överföras till den nya versionen.

Det är därför av största vikt att man som företag – oavsett affärsmål – implementerar den nya versionen i mycket god tid innan övergången till GA4. Detta för att säkerställa att du kan jämföra statistik och data mot tidigare år.

Kort om Google Analytics 4

  • GDPR-vänligt och mer fokus på integritet
  • Sever-Server-Spårning
  • Större utrymme att analysera händelser
  • Djupare fokus på användarbeteende, insikter och LTV
  • Datamodellering för bättre och mer träffsäker attribution

Installation till fast pris - det här ingår

Vi har fasta priser för e-handelsbolag och företag som arbetar mot andra affärsmål, exempelvis B2B.

Behovsanalys och teknisk struktur

Initialt gör vi en behovsanalys som bland annat täcker analys av nuvarande spårning, vilka typer av mål som GA4 ska spåra samt vilka eventuella andra interna system ni idag använder.

Teknisk implementation

Vi installerar och konfigurerar GA4 så att spårning speglar de affärsmål som är kritiska att följa för er verksamhet. Vårt team kan installera oberoende vilken plattform ni använder idag, exempelvis WordPress, Shopify med flera.
Vi sätter upp GCP och skapar er server via Google där vi installerar korrekt CPU, serverantal med mera. Vid installation av event ser vi till att deduplication är funktionell för alla plattformar samt att rätt variabler och triggers installeras. För Meta synkas detta sedan också till CAPI (Conversion API) och för Google till bland annat GA4, GSC och Google Ads.

Utbildning och onboarding

Efter implementation guidar vi er igenom hur verktyget fungerar då utseende och funktionalitet skiljer sig drastiskt mot nuvarande Universal Analytics.

Support och stöd

Vi finns alltid nära till hands för eventuella frågor och stöd efter installation och onboarding. Du har alltid samma kontaktperson och arbetsteam.

Kostnadsfri analys av ert företag

Ta kontakt med våra digitala specialister – vi bjuder på en analys av er digitala närvaro som inkluderar förbättringsmöjligheter och konkreta förslag på hur ni kan effektivisera er digitala närvaro.

Boka installation av Google Analytics 4

AKTUELLT

Social Zense nominerad till Årets Byrå

Vi kan stolt meddela att Social Zense är nominerad som Årets Byrå 2023. 
” – Ett tydligt kvitto på att det hårda arbete som alla medarbetare på Social Zense dagligen gör matchar både kundernas förväntan och resultat”, Mattias Persson, VD Social Zense.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2023

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet. Läs mer om hur kakor används.