Kundcase E-handel

Fotoklok

Fotoklok startades 2008. Inledningsvis hanterade man den betalda marknadsföringen själva men i takt med att bolaget växte och för att hinna med andra uppgifter behövde man professionell hjälp med att förbättra och hantera sina digitala kampanjer.

Minnen som består med Fotoklok

Fotoklok producerar och säljer framförallt fotoböcker, prisades som ”Bäst i Test 2022”. Du kan skapa din fotobok direkt online på mobil, tablet eller dator. Förutom fotoböcker kan du även skapa och beställa personliga kalendrar, studentskyltar, posters, prints och mer. Alla produkter tillverkas i Sverige. 

x
Avkastning på annonsutgifter (ROAS)
0 %
Ökad omsättning per månad
0 %
Ökning i ROAS

Utmaning

Fotoklok hade inledningsvis hanterat sin digitala marknadsföring internt men med liten kunskap och ännu mindre tid insåg man att detta inte längre var hållbart. Man förstod att det krävs tid till att varje dag se över, optimera och förbättra. Utöver det är konkurrensen för att synas till en rimlig kostnad extrem för just deras produkt, där man tävlar mot både större och mindre aktörer i olika prissegment.

Man förstod således att en byrå med stark kompetens som kan ansvara över deras konton kommer att löna sig.

Mål

Målet till en start var att se över allt som Fotoklok själva hade etablerat för att direkt effektivisera konvertering, investering och ROAS. Fotoklok ville också att varumärket skulle förknippas med fler produkter än sin fotobok. Konvertering och omsättning ska löpande från månad till månad öka med 25% – med en och samma budget (ett mål som också uppnåtts varje månad).

 

Lösning

Vi har arbetat hårt med att utöka kännedom för produkter utöver deras mest primära produkt – sin fotobok. Detta med en målsättning om att både öka antalet återkommande kunder men också för att utvidga målgruppen. Det har varit stort fokus på spårning och data för att kunna optimera med millimeterprecision men också leverera riktade budskap till användarna. 

Samarbetet med Social Zense är mycket bra och ger mycket fina resultat. Teamet är snabbfotade, kreativa och extremt kunniga.

Prata digital marknadsföring med oss

Skicka in formuläret så kontaktar en digital specialist dig. Du kan även nå oss direkt på 08 – 30 40 82, skicka ett mejl till hello@socialzense.se eller besöka vårt kontor i Stockholm / Malmö.

Stockholm (HQ)

Malmö

AKTUELLT

Social Zense nominerad till Årets Byrå

Vi kan stolt meddela att Social Zense är nominerad som Årets Byrå 2023. 
” – Ett tydligt kvitto på att det hårda arbete som alla medarbetare på Social Zense dagligen gör matchar både kundernas förväntan och resultat”, Mattias Persson, VD Social Zense.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2023

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet. Läs mer om hur kakor används.