Implementera Facebook Conversion API

För att fortsatt kunna mäta resultat, samla data och genomföra effektiva kampanjer via Meta krävs Facebook Conversion API. Vi hjälper er med installation, onboarding men också utbildning och support.

Om Facebook Conversion API

De flesta har idag installerat Meta (Facebook) Pixel på sin hemsida. Detta för att kunna mäta, analysera och förstå vilka kampanjer som levererar resultat. Det ger också algoritmerna data för att kunna öka effektiviteten av en kampanj.

I takt med att cookies fasas ut; allt fler väljer att tacka nej till cookies, ökad användning av ad blockers och inte minst iOS-uppdateringen i maj 2021 blir det allt svårare att spåra data vilket leder till sämre effektivitet och resultat. Det leder ofta till att man tar beslut som baseras på en känsla istället för data.

För att fortsatt kunna analysera, optimera och leverera signaler tillbaka till Meta behöver du nu installera Facebook Conversion API. Genom att addera spårning direkt via en server (GCP) kan vi fortsatt ta emot viktiga signaler från användare som besöker en hemsida. På så vis kan vi också i större grad generera signaler för att kunna analysera, optimera och skapa effektiva kampanjer via Meta. 

 

Kort om Facebook Conversion API

  • Hanterar Advanced Matchning
  • Sever-Server-Spårning
  • Möjliggör spårning av viktiga händelser på er hemsida
  • Effektiviserar resultat i era kampanjer via Meta
  • Skapar underlag till bättre beslut om investering och optimering

Installation till fast pris - det här ingår

Vi har fasta priser för e-handelsbolag och företag som arbetar mot andra affärsmål, exempelvis B2B.

Behovsanalys och teknisk struktur

Initialt gör vi en behovsanalys som bland annat täcker analys av nuvarande spårning, vilka typer av mål som Facebook Conversion API ska spåra samt vilka eventuella andra interna system ni idag använder.

Teknisk implementation

Vi installerar och konfigurerar Facebook Conversion API så att spårning speglar de affärsmål som är kritiska att följa för er verksamhet. Vårt team kan installera oberoende vilken plattform ni använder idag, exempelvis WordPress, Shopify med flera.
Vi sätter upp GCP och skapar er server via Google där vi installerar korrekt CPU, serverantal med mera. Vid installation av event ser vi till att deduplication är funktionell för alla plattformar samt att rätt variabler, dynamiska värden och triggers installeras.

Utbildning och onboarding

Efter implementation guidar vi er igenom hur verktyget fungerar och hur man kan använda Facebook Conversion API för att optimera kampanjer, analysera resultat och tolka data.

Support och stöd

Vi finns alltid nära till hands för eventuella frågor och stöd efter installation och onboarding. Du har alltid samma kontaktperson och arbetsteam.

Kostnadsfri analys av ert företag

Ta kontakt med våra digitala specialister – vi bjuder på en analys av er digitala närvaro som inkluderar förbättringsmöjligheter och konkreta förslag på hur ni kan effektivisera er digitala närvaro.

Boka installation av Facebook Conversion API

AKTUELLT

Social Zense nominerad till Årets Byrå

Vi kan stolt meddela att Social Zense är nominerad som Årets Byrå 2023. 
” – Ett tydligt kvitto på att det hårda arbete som alla medarbetare på Social Zense dagligen gör matchar både kundernas förväntan och resultat”, Mattias Persson, VD Social Zense.

Dags för nya tag - optimera er digitala marknadsföring för 2023

Få en kostnadsfri analys av era konton, helt utan krav eller förbindelser.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet. Läs mer om hur kakor används.